مرکز در یک نگاه

دانشگاه جامع علمی-کاربردی تنها متولی نظام آموزش عالی علمی-کاربردی و از جمله دانشگاه هایی است که در راستای مهارت گرائی در مقابل مدرک گرایی قرار دارد وزیر نظر وزارت علوم، تحقیقات وفناوری اداره می شود. مرکز آموزش علمی کاربردی قوه قضاییه وابسته به موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی شهید قدوسی است. این موسسه دارای حدود چهل مرکز در سطح کشور می باشد. این مراکز به عنوان مراکز آموزش علمی-کاربردی دادگستری استانها فعالیت می نمایند.
این مراکز با توجه به ضرورت افزایش و ارتقاء سطح علمی قضات و کارکنان دستگاه قضائی ایجاد شدند تا زمینهی ارتقاء سطح تحصیلی شصت درصد از کارکنان را که فاقد اطلاعات لازم معلومات برای فعالیت در این نهاد فوقالعاده فنی و تخصصی هستند فراهم کنند و همچنین شرایطی را ایجاد کنند تا قضات نیز در رشتههای مورد نیاز قوه قضائیه ادامهی تحصیل داده و به این وسیله به نیاز مهم سازمانی پاسخ دهند.
مراکز آموزش علمی-کاربردی قوه قضائیه اولاً زمینه ی ادامه تحصیل را برای علاقهمندان فراهم میکنند؛ ثانیاً با پیش بینی رشتههای مورد نیاز قوه قضائیه و محتوای علمی، مهارتی لازم برای هر گروه شغلی موجب میشوند که دقیقاً تحصیلات کارکنان در ارتباط با رفع نیاز سازمانی آنها باشد به گونهای که کارمند احساس کند با اتمام تحصیلات توان علمی، مهارتی وی در انجام وظایف محوله افزایش یافته است.
شش سال تجربه ی موفق نشان از اثر بخشی بسیار مثبت این روش آموزشی دارد. که میتوان نتایج آن را مفیدتر از آموزشهای غیر رسمی ارزیابی کرد.
نکتهی قابل توجه دیگر در این روش کاهش چشمگیر هزینه ها و بهرهوری فوقالعاده آن است، برخلاف آموزشهای غیر رسمی که کلیه ی هزینه ها حتی حق مأموریت کارکنان توسط سازمان پرداخت میشود و با این وصف انگیزه قوی جهت استفاده از آموزشها وجود ندارد، در این روش کلیهی هزینه ها را دانشجو میپردازد و برای دستیابی به مدرک تحصیلی بالاتر از هیچ کوششی دریغ نمیکند، انتظار میرود که این طرح با نگاه مثبت مسئولین همراه باشد و از این راه اشتیاق کارکنان به ادامه ی تحصیل هدفمند شود.